FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Susan Barker

Susan Barker

1978. 1940’lı yıllarda Çin’den Malezya’ya göçen bir ailenin kızı olan ve 1969’da Londra’ya yerleşen annesinin, beş yaşındayken boşandığı İngiliz babasıyla olan evliliğinin iki çocuğundan biri olarak, azınlıklara sempatisiyle anılmayan Londra’nın doğu kesiminde büyüdü. Hafta sonları garsonluk yaparak geçimini sağlayıp kimya öğretmeni olmak için gittiği Nottingham Üniversite’sindeki eğitimini birinci sömestrde gazeteci olmak istediğini anladığı anda bıraktı ve Leeds Üniversitesi’nde felsefe ve Manchester Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık okudu.

Arts Council England ve the Society of Authors burslarını kazanan Barker, Corporation of Yaddo (New York), Hawthornden International Writers’ Retreat (İskoçya) ve the Red Gate Gallery (Pekin) gibi özel sanat üretimi merkezlerinde yazarlık stajı yaptı. 2010- 2012 yıllarında Leeds Trinity University’de Royal Literary Fund Fellow olarak bulundu.

Yazmaya, eğitim ve değişim programı dâhilinde Kyoto yakınlarında bir kasabasına gittiği ve 2005 yılında yayınlanan ilk romanı Sayanora Bar’ın geçtiği Japonya’da başladı.

The Incarnations kitabını yazması, Çince öğrenme sürecine paralel olarak altı yıl süren Barker, 2007 yılından bu yana Çin’de yaşıyor.

Susan Barker’ın Matbuat taki Kitapları
Şoför Wang’ın Altıncı Hayatı