FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Fawaz Gerges

Lübnan asıllı ABD vatandaşı akademisyen ve yazar.

1958 yılında Ortodoks bir ailenin çocuğu olarak Beyrut’ta doğan Gerges, 1975 yılında başlayan iç savaş nedeniyle ABD’ye göç etti. 1990 yılında kardeşini kaybettiği iç savaş koşullarında başlayan tarih, sosyoloji, siyaset, ekonomi ve edebiyata olan ilgisinin bir lüks değil, bir zorunluluk olduğunu söyleyen Gerges, eğitimine LSE’de yüksek lisans ve Oxford’da doktora yaparak devam etti. Oxford, Harvard, Columbia ve Sarah Lawrence College’da ders verdi.

Özel ilgileri arasında İslam ve siyaset, Müslüman Kardeşler ve El-Kaide gibi ana akım İslami hareketlerin de içinde bulunduğu sosyal hareketler, 20. yüzyılda Arap ve Müslümanların siyaseti, Ortadoğu’nun Uluslararası İlişkileri, Arap-İsrail çatışması, Ortadoğu’da devlet ve toplum, ABD’nin Müslüman dünyaya yönelik dış politikası, Ortadoğu’nun modern tarihi, çatışma tarihi, diploması ve dış politika ve tarihi sosyoloji yer alıyor. Fawaz A. Gerges halen LSE’de Uluslararası İlişkiler Profesörü ve Modern Ortadoğu Çalışmaları Emirate kürsüsü Başkanı. LSE’nin Ortadoğu Merkezi’nin 2010-2013 yıllarındaki kurucu başkanı.

Önde gelen tüm dünya televizyonlarında görüşlerini paylaşan Gerges, aynı zamanda The New York TimesThe Washington PostThe Christian Science MonitorThe GuardianThe IndependentAl HayatForeign AffairsForeign Policy, NewsweekThe National InterestMiddle East JournalSurvivalAl Mustqbal al-ArabiMiddle East Insight ve diğer birçok gazete ve dergilerde de yazılar yazıyor. Evli ve dört çocuk babası.

Fawaz Gerges’ın Matbuat taki Kitapları
Yeni Ortadoğu