FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Yaroslav Trofimov

Yaroslav Trofimov

Yaroslav Trofimov 1969’da Kiev, Ukrayna’da doğdu ve New York Üniversitesi’nde gazetecilik ve siyasi bilimler okumadan önce çocukluğunu Madagaskar’da geçirdi.

1999’da katıldığı Wall Street Journal gazetesinin Ortadoğu ve Asya muhabirliğini yaptı ve 2015 yılına kadar gazetenin Pakistan ve Afganistan temsilcisiydi.

1999-2007 yıllarında Arapça bilgisinin de yardımıyla bölgenin birçok ülkesinde bulundu ve Suudi Arabistan başta olmak üzere, Irak ve Afganistan savaşları hakkında haber yaptı.

2007 yılındaki Hindistan haberlerinden dolayı Overseas Press Club ödülünü diğer Wall Street Journal muhabirleriyle paylaştı. 2008 yılında Güney Asya Gazeteciler Derneği (SAJA) Daniel Pearl habercilik ödülünü kazandı, 2009 yılında aynı ödülü 2008 Mumbai bombalaması ile ilgili haberlerinden dolayı Wall Street Journal haberleriyle paylaştı.

2005 yılında yazdığı ilk kitabı Faith at War, 2006 yılında Lettre Ulysses Award for Literary Journalism adayı ve Washington Post tarafından yılın en iyi kitaplarından biri olarak seçildi.

Yaroslav Trofimov’ın Matbuat taki Kitapları
1979 Kabe Baskını