FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Salar Abduh

Salar Abduh

Salar Adbuh 1965 yılında zengin bir ailenin dört çocuğundan biri olarak İran’da doğdu. Persepolis futbol kulübü başkanı babasının adı 1979 devriminin infaz listesinde yayınlandığında ağabeyi ile birlikte iki yıldır İngiltere, Somerset’te Wellington Yatılı Okulu’nda okumaktaydı. Annesi tüm malvarlığını kaybeden babasından ayrıldı, üç çocuğu ile Kaliforniya’ya yerleşen babası kısa bir süre sonra ölünce, Salar ve kardeşi, tiyatro alanında temayüz eden ve ayrı bir hayat kuran ağabeylerinden de ayrı kalarak bir süre evsiz barksız, sokaklarda kaldı. Kardeşi ile ABD’de değişik şehirlerinde dolaşarak hayatını kazanmaya çalışırken bolca kavga etti, birkaç kez çocuk gözetim evine girmek zorunda kaldı. 1980’lerin ortalarında hayatına yeni bir yön verme kararı alan Salar, sonunda bir lise diploması edinerek, Berkeley’de Yakın Doğu Tarihi ve Edebiyatı alanında üniversite eğitimi gördü. 1990’lı yılların başlarında İran’da yaşadı ve Asya’yı gezdi. Tekrar ABD’ye döndüğünde artık ünlü bir tiyatro kulübü sahibi olan ağabeyi Rıza Abduh için oyun yazdı. Ağabeyini kaybettiği 1995 yılında City University’de Yaratıcı Yazarlık yüksek lisansına başladı ve daha sonra burada öğretim görevlisi oldu.

İlk romanı The Poet Game, bir casusluk romanıydı ve 11 Eylül saldırılarının ardından oldukça ilgi görerek yeni baskılar yaptı. İkinci romanı Opium’da Afgan haşhaş ticaretinin gizli dünyasının perde arkasını gösterdi.

Denemeleri ve kısa hikâyeleri New York Times, BOMB, Callaloo, La Règle du Jeu, The Drawbridge ve BBC gibi yayın organlarında yayınlandı.New York Foundation for the Arts (NYFA) 2008 ve National Endowment fort he Arts 2010 ödüllerinin sahibi.

Salar Abduh’ın Matbuat taki Kitapları
Alacakaranlıkta Tahran