FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Mehmet Toprak

Mehmet Toprak

1968 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Mehmet Toprak, 1984’te aynı ilde İmam-Hatip Lisesi’ni, 1989’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı fakültede 1992’de yüksek lisansını tamamlayarak, 1993-1997 yılları arasında doktora çalışmaları için İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde bulundu. İmâmiyye Şîa’sında İmâmet: Ayetullah Hûî’nin Velayet-i Fakih Anlayışı  adlı tezini hazırlamaktadır. 2008 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak vazife yapmaktadır.

TDV İslam Ansiklopedisi’nin Cevşen, Ayetullah Hûî ve Muhammed Bakır es-Sadr makalelerinin yazarı olan Mehmet Toprak, İslamafobya, Batı’da İmâmiyye Şia’sı Çalışmaları ve Oryantalizm gibi konular üzerinde de çalışmıştır.

Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel Bilimler Bölümünde İslam Mezhepleri Tarihi, Çağdaş İslam Akımları, Dini Akımlar, Alevilik Bektaşilik gibi dersler vermektedir.

Mehmet Toprak’ın Matbuat taki Kitapları
İran Hüccetiye Cemiyeti