FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Marc Guggenheim

Marc Guggenheim

1970. Bir çizgi roman fanı olan Guggenheim, Boston’da bir hukuk bürosundaki dört yıllık çalışma hayatını, hayalini kurduğu yazarlık için bırakarak işe TV dizisi senaryoları ile başladı. Avukatlık deneyimi, Boston avukatları hakkındaki Emmy ödüllü dizi The Practice’de senaryo ekibine liderlik etmesini sağladı. 1998’de ilk senaryosu Musical Chairs’ı, Sid Sheinberg’in The Bubble Factory yapım şirketine sattı. 2000 yılında Los Angeles’a taşındıktan sonra sektörde edindiği tecrübeleri, ona önce üç sezonunu yazdığı Law & OrderIn Justice, sonra da Jack & Bobby ile ratingleri alt üst eden CSI: Miami senaryo yazarlığına taşıdı.

Greg Berlanti ile birlikte yaptıkları bir hukuk-komedisi-draması olan Eli Stone ile Writers Guild Award’ın Best Drama Teleplay adayı oldu.

2005’ten itibaren çizgi roman ve oyun senaristliğine de başlayarak Aquaman’ı ve The Punisher’ı yazdı. 2007’de kendi eseri Resurrection yayınlandı.

Diğer çizgi romanları arasında Amazing Spider-ManYoung X-Men, Supreme Power, Superman/Batman, The Flash, BladeWolverine, Super Zombies ve Galactica 1980 yer alıyor. Super Zombies’in senaryo ekibinde yer alan Guggenheim, Stephen King’in kısa hikâyesi N.’in çizgi roman adaptasyonunu da yaptı ve Nowhere Man çizgi romanının da senaryosunu yazdı.

Oyun repertuarında ise Call of Duty 3, Perfect Dark Zero ve WGA En İyi Senaryo ödülü adayı X-Men Origins: Wolverine gibileri yer alıyor.

Televizyonu bırakmayan Guggenheim Brothers & Sisters dizisinin iki sezonunu yazdığı gibi, No Ordinary Family için de danışman yapımcı oldu. Arrow ve Percy Jackson: Sea of Monsters dizilerinde senaryo ekibinde yer aldı. Green Lantern (2011) ile film senaristliği de bulunan Guggenheim, bir casusluk romanı olan Overwatch (Gözcü) ile farklı bir türdeki ilk çalışmasını da okuyucuların beğenisine sundu.

Guggenheim eşi ve kızlarıyla birlikte Los Angeles’da yaşıyor.

Marc Guggenheim’ın eserlerinin tam ve kronolojik listesine Comics Books Data Base sitesinden ulaşılabilir.

Marc Guggenheim’ın Matbuat taki Kitapları
Gözcü