FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Jane Mayer

Jane Mayer

1955. Amerikalı araştırmacı gazeteci. 1995 yılından beri The New Yorker için yazıyor. Daha önce, Beyrut’ta ABD deniz piyadeleri kışlasının bombalanması, Körfez Savaşı ve Berlin duvarının yıkılmasını haber yaptığı Wall Street Journal gazetesinde çalıştı. 1984’te aynı gazetenin ilk kadın Beyaz Saray muhabiri oldu.

2009 yılında yayınlanan ve The New Yorker makalelerine dayanan The Dark Side: The Inside Story of How the War on Terror Turned into a War on American Ideals (Karanlık Kenar: Teröre Karşı Savaşın Amerikan İdeallerine Karşı Bir Savaşa Nasıl Döndüğünün Gizli Hikâyesi) isimli kitabı best-seller oldu ve N.Y.U.’s Arthur L. Carter Journalism Institute tarafından on yılın en iyi on çalışmasından biri olarak ödüllendirildi.

2010 yılında The New Yorker’da bir makale ile başladığı Koch kardeşlerin Amerikan politikasındaki derin etkisine dair çalışmalarını Dark Money: The Hidden History of the Billionaires Behind the Rise of the Radical Right (Kara Para: Aşırı Sağın Yükselişinin Arkasındaki Milyarderlerin Gizli Tarihi) adıyla kitaplaştırdı ve kitap yayınlandığı 2016’da best-seller oldu.

Mayer aynı zamanda Jill Abramson ile birlikte National Book Award finalisti olan Strange Justice (Garip Adalet) ve Doyle McManus ile birlikte Iran-Kontra olayını ele alan Landslide: The Unmaking of the President 1984-1988 (Zafer: Başkanı Azletmek 1984-1988) isimli kitapların da ortak yazarıdır.

Jane Mayer 2009-2010 yıllarında Princeton Üniversitesi’nde Ferris Gazetecilik Profesörü olarak ders vermiştir. Aldığı ödüller arasında George Polk Prize, John Chancellor Award, Guggenheim Fellowship, Goldsmith Book Prize, Edward Weintal Prize, Ridenhour Prize, Helen Bernstein Book Awards Gazetecilikte Mükemmellik Ödülü (2 kez), J. Anthony Lukas Prize, Sidney Hillman Prize, Robert F. Kennedy Book Award, James Aronson Sosyal Adalet Gazeteciliği Ödülü, Toner Siyasi Haber Ödülü, I. F. Stone Bağımsız Gazetecilik Ödülü ve Frances Perkins Cesaret Ödülü bulunmaktadır.

Halen The New Yorker dergisinin baş Washington muhabiri olarak siyaset, kültür ve ulusal güvenlik konularında yazan Mayer, Washington’da yaşamaktadır.

www.jane-mayer.com

Jane Mayer’ın Matbuat taki Kitapları
Trump Dosyası’nın Arkasındaki Adam : Christopher Steele