FIFA Skandalı: Hıncal Uluç

Şimdi bir düşünün.. 1/16 final maçında Fransa, ya Arjantin, ya İzlanda, ya Nijerya ile oynayacak.. Dünya Kupası‘nın son kalan 15 maçından biri bu.. İçlerinde doğru dürüst ilgi çekeni olmayan

Charles Glass

1951 Los Angeles doğumlu Glass ABD ve İngiltere çifte vatandaşı. University of Southern California’da (USC) felsefe bölümünde lisans, Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı. Gazetecilik kariyerine ABC haber kanalı için 1973 Arap-İsrail Savaşı’nı Mısır ve Suriye’de takip ederek başladı. Aynı kanalın Ortadoğu haber şefliğini on yıl yürüttükten sonra serbest gazeteci olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde ABC, CNN ve BBC için yaptığı haberlerin yanı sıra, IndependentChristian Science MonitorTIMEGuardianChicago Daily NewsDaily TelegraphObserverSunday TelegraphNew StatesmanNewsweekTimes Literary SupplementGranta, ve The London Magazine’de yazıları yayınlanan Glass’ın düzenli olarak yazdığı platformlar arasında New York Review of Books, Harper’sLondon Review of Books ve Spectator da var.

1987’de Lübnan’da Şii militanlarca kaçırılan ve 62 gün esir tutulan Glass, bu kez kendisi Ortadoğu haber konularından biri oldu ve bu hayati macerasını “Tribes with Flags” adlı kitabında anlattı.

Glass’ın dört de belgesel çekimi mevcut. Bunlardan biri 20 ülkede gösterilen bir saatlik “Pity the Nation: Charles Glass’s Lebanon” ve BBC için yaptığı “Iraq: Enemies of the State” belgeselleri. Ayrıca Batı Yakası’nı terkeden Hristiyan Filistinlileri konu alan Stains of War (1992) ve The Forgotten Faithful (1994) isimli belgeselleri de var.

1976 yılında Beyrut’taki Tel el Zaatar Filistin mülteci kampındaki Filistinlilerin ölümlerine ilişkin radyo haberlerinden dolayı Overseas Press Club ödülünü kazanan Glass,  belgeselleri dolayısıyla British Commonwealth and Peabody Awards ödülünü de paylaştı.

Yazarın web sitesi: www.charlesglass.net

Charles Glass’ın Matbuat taki Kitapları
Suriye Yanıyor